Några destinationer

Vi har under årens lopp rest runt i Europa, i första hand med bil, men de senaste åren har vi låtit oss transporteras med buss.

Det finns fördelar med båda dessa sätt, men bekvämligheten tar överhanden ju äldre man blir. Därför har de senaste fyra åren blivit resor med buss. Vi har åkt med Scandorama, Ölvemarks, Resemakar’n samt Rolfs Flyg och Buss. Men det finns ju fler bussbolag att välja mellan. Första resan gick till Sydengland med Scandorama. Det var sommaren 2011.

Vi var inställda på en resa enbart med pensionärer och ganska oerfarna sådana. Men vi fick revidera en hel del av våra förutfattade meningar. Ok, medelåldern var relativt hög, men en del yngre fanns också med på bussen. Med yngre menar jag alla från sjutton till 45+. När det gäller resvana och erfarenhet av denna del av livet så hade vi totalt fel. Sällan har vi träffat så många människor som varit på så många olika ställen i världen. Och trevligt folk var det också!

Under den här rubriken tänker jag skriva lite om våra resor. Jag börjar med resan till Irland sommaren 2015. Därefter blir det Portugalresan. Sedan till Gardasjön i Italien och resan till Italienska rivieran. 2010 övergår jag till besök i Barcelona och även till Florens. Tunisien, Tallin och Teneriffa stå på tur därefter. Men det dröjer innan jag kommit så långt.

En karta som visar några av de resor jag skall berätta om. (Kartan har tillfälligtvis fallit bort. Skall snart återkomma med en ny).

[google_maps id=”2667″]

Italienska rivieran med San Remo, Nice och Monaco 2016  Irland 2015  Portugal hösten 2014  Gardasjön sommaren 2014  Jersey/Bretagne/Paris 2013   Slovenien/Kroatien 2012  Sydengland 2011  Florens sommaren 2010  Barcelona våren 2010  Tunisien 2009 Tallin/Estland 2007  Teneriffa våren 2006  Tyskland 2004