Lägg till skrivare på sidan

Om man vill ge besökare möjlighet att skriva ut en speciell sida så finns det olika tillägg som kan användas. Jag har inte testat mer än det tillägg jag laddade ned från början men jag tycker att det fungerar bra och jag tänkte här beskriva hur jag gjorde.

Det tillägg jag laddade ned hette ”Print Friendly & PDF Settings”.

Efter det att jag laddat ned det och aktiverat det gick jag in under ”Inställningar” – ”Print Friendly & PDF Settings”.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-21-kl-10-48-07

Där valde jag följande inställningar: 

Jag valde alltså skrivaren längst upp i mittenkolumnen, jag skrev ”Skriv ut” i Text-rutan och jag valde den färg jag ville ha på texten.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-21-kl-10-48-25

Längre ned på inställningssidan gjorde jag följande: 

Jag bockade alltså för ”Category Pages” vilket innebär att jag, på de sidor som jag vill att man skall kunna skriva ut, manuellt går in och lägger till den gröna skrivarsymbolen ovan.

Hur gör man då detta?

Jo, man skriver in ”printfriendly” (med hakparenteser/klamrar i stället för citationstecken) längst ned på aktuell sida i redigeringsläge ”Visuell” (längst upp till höger på sidan).

printfriendly

Lättaste sättet är att kopiera ”printfriendly” som står lite längre ned. 

När man sedan testar funktionen så ser man att man också kan skriva ut som pdf. Man kan även ta bort de bilder som finns och enbart skriva ut texten.

Programmet har en hel del andra inställningsmöjligheter, t ex att automatiskt förse alla sidor med skrivarsymbolen, men jag är nöjd med de jag använt.

Hur kommer det då att se ut? Jo, precis som under denna texten här.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *