Ny reseskildring klar

Har precis blivit klar med min berättelse om resan till italienska rivieran. Till Sanremo, Monaco och Nice. Att skriva en berättelse om en resa man varit med om är både roligt och givande. Givande på så sätt att man återupplever saker man varit med om på resan och man lyfter upp händelser till minnet igen.

Nu skall jag ta mig i kragen …

Efter påstötningar från min käre vän, Sven-Olof, har jag nu bestämt mig för att återuppta arbetet med hemsidan.

Det första jag stöter på när jag loggar in på den är att själva WordPress behöver uppdateras. Nu till version 5.0. Klickar på uppdateringsknappen och efter en stund är uppdateringen klar. Förstår då att denna uppdatering inte är vilken uppdatering som helst, utan en av de större, kanske den största, som WordPress gjort.

Inbakat i WordPress ligger nu vad jag har förstått ett redigeringsverktyg som heter Gutenberg (efter han med ”boktryckarkonsten”). Ett verktyg som ger dig möjlighet att redigera texter, bilder, rubriker m.m. på ett enklare sätt än tidigare. Sägs det. Vi får väl se vad det innebär. Letar nu febrilt efter sidor på nätet där man kan få lite hjälp på traven att förstå hur det fungerar. Har hittat en del, men de svarar definitivt inte på frågor jag redan har att ställa.

Detta gör att arbetet med hemsidan plötsligt blivit betydligt trögare. Ett igångsättningsmotstånd som gått från 10 ohm till 10 Mohm.

Men det skall bli kul att sätta igång. Har en del bilder att lägga ut som visar på vad Lotta, min sambo, arbetat med det senaste halvåret. Det är s k ”mandala”- konst.

Se rubriken ”Att skapa” – ”Mandala” – ”Tallrikar” så ser du vad det handlar om.

Ett Gott Nytt 2018!

Idag är det på dagen, den 2 januari, ett år sedan jag skrev mitt senaste inlägg. Ett 2017 med förhinder. Har haft stora ryggproblem, som begränsat min möjlighet att arbeta vid datorn och begränsat mig överhuvudtaget.

Nu har jag dock, efter mängder av olika undersökningar och mediciner, fått kortison. Problemen försvann nästan över en natt. Helt otroligt!

Antagligen har jag något som kallas ”muskelreumatism” eller på latin ”Polymyalgia rheumatica” (PMR).

Räddningen

Kortisonet håller det onda borta och sjukdomen kommer att gå över av sig själv inom   1-4 år. Känns verkligen hoppfullt.

Nu skall jag försöka återuppta arbetet med hemsidan. Känns jätteroligt. Funderar på att skriva en liten sammanfattning om PMR och hur året har varit. Kanske någon annan känner igen sig och också kan få testa kortison. Själv förstår jag nämligen inte varför det dröjde så länge (15 månader) innan jag fick rätt diagnos och rätt behandling. En liten länk till en sida som beskriver PMR får räcka så länge.

https://www.netdoktor.se/reumatism/sjukdomar/polymyalgia-reumatika/

2017

Så var vi inne i ett nytt år. Jag vill önska alla mina besökare en god fortsättning på det nya året!

Skall arbeta med sidan parallellt med släktforskning och inskanning av gamla kort och ca 2500 diabilder från i huvudsak 60-talet. Inga fritidsproblem här alltså.

Dessa ständiga försök att hacka sig in

Stora som små

Har ju hört mycket om hur stora företag och myndigheter ständigt utsätts för försök till dataintrång i sina system och i sina servrar. Hade nog en tro att detta var ett fenomen som kanske inte var speciellt vanligt för en simpel hemsida som den här, men det handlar inte om att hacka eller inte hacka. Alla hemsidor är utsatta för hackningsförsök vare sig man vill det eller inte.

Har nu haft ett program (en plugin) installerad som heter Wordfence och som just håller koll på den datatrafik som är riktad mot den här sidan. Det är trafik från ”vanligt” folk, det är trafik från sökrobotar och det är trafik från personer som är ute efter att hacka sidan.

Man kan se varifrån de här attackerna kommer. Inte så att man ser vem som ligger bakom, men man ser från vilket land och ungefärlig plats det gäller.

Vilka är busarna?

Igår kollade jag från vilka länder som försök till intrång gjorts på denna sida. En liten lista:

Storbritannien, Ryssland, Ukraina, Rumänien, Indien, Elfenbenskusten, Hong Kong, Filippinerna, Frankrike, Pakistan, Serbien, USA, Grekland, Egypten, Österrike, Bosnien Herzegovina, Bangladesh, Slovakien, Nederländerna, Brasilien, Estland, Colombia, Italien, Polen, Tyskland, Ungern, China, Thailand, Marocko, Förenade Arabemiraten, Kroatien, Kuwait, Barbados, Spanien, Mauritius, Sydkorea och Sverige.

Hittills.

Övervägande andelen har sitt ursprung i Ryssland. På andra plats kommer Ukraina även om de ligger en bra bit efter just Ryssland. Kanske inte så underligt att man ofta talar om dessa länder då större hackerattacker och överbelastningsangrepp äger rum. De har ju utan tvekan ökat den senaste tiden.

Slutsats

Den som inte ser till att de egna lösenorden är tillräckligt svårknäckta och som har samma lösenord på olika sidor, kommer förr eller senare att få bekymmer. En tidsfråga.

Om en vecka fyller hemsidan 1 år

Tiden rinner iväg. Nästa lördag, för ett år sedan, föddes denna hemsida. Den rör på sig om än långsamt. Det som hänt sedan sist är att Lottas syproduktion nu finns att beskåda i sin helhet under rubriken ”Att sy”.

En ny rubrik ”Minnen” har jag skapat där jag kommer att lägga in små episoder som fastnat i mitt snart 70-åriga minne. Finns inte så många inskrivna än, men några finns under ”Ungdomen” och någon finns också under ”Tonåren” och ”Lumpen”.

Under ”Släktforskning” finns nu möjligheten att titta på det mesta av vad jag hittills lyckats med när det gäller släktforskningen, speciellt på pappas sida. Det ligger under ”Se Släktträd Reinedahl på nätet!” För att komma åt detta behöver du dock ett lösenord. Är du intresserad så är det bara att maila mig så kan jag skicka över det till dig.

Hur jag skall fira 1-åringen vet jag inte riktigt. Det finns ju en till i familjen som fyller år denna dag.

September 2016

Nu är snart säsongen över i sommarstugan för den här gången. Då blir det kanske lite mer tid över för denna sida. Dock har jag några nya saker. Har gjort färdigt Lottas ”Väskor”. Du hittar dem under ”Att sy” – ”Väskor”. Även ”Vanliga kuddar o vetekuddar” har gjorts klar.
Sedan har jag skrivit en manual om hur man skapar menyer här på hemsidan. Den finns under ”Egen WP-hjälp” – ”Menyhantering i WP”.

Jag har skapat ett bläddringsbart dokument!

Hej på er!
Det var länge sedan sist, men nu har jag i all fall skapat något nytt. Har funderat över hur de där fräcka dokumenten t ex tidskrifter som är bläddringsbara fungerar.
Sagt och gjort. En stunds googlande så hittade jag vad jag sökte. Är nöjd med resultatet. Du kan läsa om hur jag gjorde under menyn ”Egen WP-hjälp” och du kan se ett resultat
under ”Släktforskning” och ”Personrapport för min far, Einar”.
Kommentera gärna så jag får veta vad du tycker!