Trött var ordet ..

Ansvarsfulla var ordet ..

En ansvarsfull samling människor som avgör britternas EU-framtid? Se dem här

Jorden platt – jag matt

I SVT-dokumentären ”Jorden är platt” får man se hur konspirationsteorierna om att jorden är platt frodas. Hur urbota korkad är det tillåtet att vara? Vad driver dessa personer? Ren och skär idioti eller finns det någon agenda, som jag inte begriper, bakom? Läs och begrunda denna artikel:

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/de-tror-att-jorden-ar-platt-rorelsen-sprids-over-varlden

När du läst artikeln så kan du se dokumentären här.

Kan kanske vara av intresse att veta att konferensen vi får deltaga i äger rum i USA.

Alternativ

Allt är ”oacceptabelt” – några exempel 2019-03-08

Ofta – framförallt på TV – 2019-03-01

Om man utsätts för något ofta och i hög koncentration kan man utveckla en känslighet mot detta något och kanske till och med bli allergisk mot detta. Det är vad som hänt mig. Det jag blivit utsatt för och allergisk mot är ett uttryck som används i tid och otid.

Detta uttryck är ” … det är fullständigt oacceptabelt”. En variant kan vara ” … det är helt oacceptabelt”.

Lyssna och lägg märke till hur ofta detta uttryck används så fort någon skall kommentera en händelse, en företeelse, ett uttalande eller vad det vara månde. Nog måste det väl finnas andra sätt att tala om att man tycker att något är för bedrövligt, sorgligt, för jäv …t, obegripligt, ledsamt, beklagligt, uselt, ynkligt, dåligt, tråkigt, eländigt eller varför inte jämmerligt.

Och om man nu tycker att något är så illa vore det intressant att få höra vad som borde göras åt detta så att det blir mer acceptabelt.

Computer Sweden, 2019-02-18

Ser och hör på TV om att alla telefonsamtal sedan 2013 till 1177 legat helt öppna på en server och där vem som helst haft tillgång till dessa. Avslöjandet gjordes av Computer Sweden.

Går in och läser i tidningen:

”Computer Sweden kan i dag avslöja ett av det största haverierna någonsin när det kommer till svensk patientsäkerhet och personlig integritet. På en öppen webbserver, helt utan lösenordsskydd eller annan säkerhet, har vi hittat 2,7 miljoner inspelade samtal till rådgivningsnumret 1177. Samtalen sträcker sig tillbaka till 2013 och det handlar om 170 000 timmar av känsliga samtal som vem som helst har kunnat ladda ner eller lyssna på.”

Längre ned i artikeln:

”Computer Sweden har sökt Inera, som samordnar regionernas arbete med 1177 och står bakom varumärket, och Medhelp för en kommentar. 

Inera har lagt ut en skriftlig kommentar på sin webbsida:

En säkerhetslucka har upptäckts och åtgärdats …….”

Varför dessa rent ut sagt löjliga underdrifter? ”En säkerhetslucka…

Frågan Lars Dobos fick var: ”Hur tycker du att filerna har sparats i det här fallet?”

”Sjukt uselt. De här vet inte vad de gör, så enkelt är det. Om man inte ens kan skydda en server, då skall man inte hålla på med de här grejerna”.

Tack, Lars Dobos, reporter på Computer Sweden, för dina tydliga synpunkter på hur lagringen av dessa ljudfiler skötts. Intervjun kunde man höra på TV4-nyheterna. Svaret kunde inte på något sätt missförstås.

Aftonbladet, 2019-02-15

Bakom den här rubriken döljer sig det faktum att Jonas Wahlström hade drabbats av förmaksflimmer. Då behöver man ibland göra en s k elkonvertering. Man sövs ner, hjärtat stannas och startas om för att hjärtat skall slå i normal takt igen. Har gjort det själv ett par gånger och mig veterligen var jag inte i närheten av att dö. Och det var inte Jonas heller.

Själv såg jag inte skymten av en Gud. Hade jag gjort det hade jag nog blivit religiös.


Expressen, 2019-02-14

Ojdå, då måste han ha haft det förskräcklig under valrörelsen i höstas, eller …

Nähä, det var visst inte nu. Det var bara för en sisådär 30-35 år sedan. Högaktuellt med andra ord.